CV / Bio


Kontakt

Zbirka pesama o snu
Zbirka pesama o snu

dr um. Vesna Opavský
+ 32 486 16 44 27
+381 (0)64 13 80 360
Pošaljite pitanje
www.opavsky.net

Umetnička biografija Vesna Opavský Kompletna biografija

English version

Rođena je u Beogradu 1976. godine. Diplomirala, magistirala i doktorirala grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Biljane Vuković.

Magistarski rad na temu „Raskorak i sinteza digitalnog i naturalnog“, koji je pratila izložba grafika Windows u prirodu, odbranila je 2009. godine. Doktorski umetnički projekat Ključna reč - Umetnost prezentovala je 2013. godine, odbranila 2015. godine . Izlagala je 8 puta samostalno i preko 40 puta, na 3 kontinenta. Rado učestvuje na likovnim kolonijama koje se održavaju u prirodi.

Kroz umetnički rad bavi se temama ekologije i digitalnog zapisa, istražujući problem savremenog društva u urbanom okruženju.

Kombinovanom, digitalnom tehnikom, naglašavajući kontrast prirode i tehnike, pokušava da ukaže na značaj povratka prirodi smatrajući je rešenjem - lekom protiv otuđenja čoveka današnjice. Živi i radi u Srbiji i Belgiji

Član Udruženja likovnih umetnika Srbije ULUS od 2009. godine.


Internet biografija Vesna Opavský Kompletna biografija

Vesna Opavský
Vesna Opavský

Konsultantkinja za internet komunikaciju, prezentaciju i optimizaciju, sertifikovani medijski trener i autorka više radova iz iste oblasti. Specijalnost su joj strukturiranje vebsajtova, strategije digitalnih komunikacija i promotivne internet kampanje. Predavač je i autor programa Internet komunikacija i prezentacija na Univerzitetu Donja Gorica u Crnoj Gori. Učesnik naučne konferencije Digitalizacija kulturne i naučne baštine, univerzitetski repozitorijumi i učenje na daljinu održane na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2011 godine. Doktorski rad Ključna reč - Umetnost, komunikacija digitalnih grafika u virtuelnoj i realnoj sredini odbranila je 2015. godine.

Pored navedenog, Vesna poseduje veliko iskustvo u brendiranju prostora, grafičkom i veb dizajnu.


Članstva

Članica Nezavisnog udruženja novinara Srbije NUNS
Članica Medijske organizacije Jugoistočne Evrope SEEMO
Članica Udruženja likovnih umetnika Srbije ULUS
Članica Udruženja likovnih umetnosti iz Bratislave Umelecká beseda slovenská UBS
Članica Udruženje nadprosečno inteligentnih osoba MENSA
Članica Udruženje ljubitelja umetnosti „Široka staza“ - Zemun


Vesna Opavský</a>vizuelni umetnik Vesna Opavský vizuelni umetnik